Rezerviši

Kolumbija & Ekvador trek

Penjanje na Nevado del Ruiz (5311m) u Kolumbiji i vulkan Cotopaksi (5897m) u Ekvadoru

Lokacija

Ekvador

Kolumbija

Dužina boravka

13N/14D

Mesto sastajanja

Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Veličina grupe

15

Težinski nivo

Izazovno / Potrebno je prethodno iskustvo u planinarenju na vrhove iznad 3000m u letnjim i zimskim uslovima. U proseku očekujte oko 6-8h aktivnosti svakog dana, osim u dane kada je planiran odmor, aklimatizacija ili transfer. Pored pešačke kondicije potrebno je i tehničko znanje u korišćenju cepina, dereza i hodanja u navezi.

Šta možete da iskusite?

Južna Amerika i Andi predstavljaju potpuno novi svet jer zaista pružaju puno raznovrsnosti čak i iskusnijim avanturistima. Pregršt jezera, vulkana, visokih planina, ali i istorijskog nasleđa i nasmejanih domaćina. Na ovoj turi ćete imati priliku da u petnaeastak dana doživite toliko toga što će Vam sigurno dati energiju za celu godinu, kao i želju da se ponovo vratite u ove krajeve. Obilazimo prelepe planine i glavne gradove Kolumbije i Ekvadora. Konstantno ćemo bti na visinama od 3000+ metara tako da ovi trekovi nisu baš laki i traže dobru pešačku kondiciju, ali je zadovoljstvo koje ćete doživeti neprocenjivo. Tokom treka imaćete priliku da popnete planine El Cocuy u Kolumbiji i vulkane Cayambe & Chomborazo u Ekvadoru, kao i da obidjete najatraktivnije lokacije u ove dve zemlje.

Itinerer

Otvori sve

Dan 1

Dolazak u Bogotu u 19:00 časova, transfer do hotela. Noćenje.

Dan 2

Doručak. Celodnevno razgledanje glavnog grada Kolumbije. Istorijski deo centra grada, muzeji, botaničke bašte, kao i obilazak manastira Monserat. Uveče transfer iz hotela do autobuske stanice i u 21 čas polazak za El Cocui.

Dan 3

Dolazak u El Cocui u ranim jutarnjim satima. Transfer do hotela. Smeštaj, odmah zatim doručak. Nakon doručka, registracija u Nacionalnom parku El Cocui i razgovor sa upravom Nacionalnog parka. Obilazak grada El Cocui sa vodičem. Ručak. Prevoz 4×4 vozilima do visine od 3600 m.n.v. Šetnja od 6 km za aklimatizaciju. Povratak u El Cocui. Večera. Noćenje.

Napomena: Na svim trekingima u NP El Cocui imate 1 vodiča za svaka 2 naša člana.

Dan 4

Rani doručak u 5:00 h 4×4 prevoz do ulaza u Nacionalni park. Početak pešačenja (3900 m) ka oblasti Pulpito del Diablo. Dolazak na granicu glečera (4900 m.n.v.). Ručak na otvorenom u planini i početak pešačenja nazad na 3900m nadmorske visine. Prevoz 4×4 vozilima do El Cocui. Večera. Noćenje.

Dan 5

Rani doručak u 5.00. Prelazak do početka staze „Laguna Grande de La Sierra” (3900 m.n.v.). Trek do granice glečera (4900 m.n.v.). Ručak na otvorenom u planinama i početak pešačenja nazad do ulaza u Nacionalni park. Transfer do El Cocui. Polazak za Bogotu u 19h.

Dan 6

Dolazak u Bogotu u 05:00 časova. Transfer do hotela. Doručak. Smeštaj u hotel (dnevni boravak). Popodnevni transfer do aerodroma. U 17:00 let za Kito (let traje 1 sat i 30 minuta). Dolazak u Kito, transfer do hotela. Noćenje.

Dan 7

Doručak. Prelazak do gondole, zatim vožnja do visine od 3947m. Gondola je duga 2,5 km. Zatim sledi pešačenje do vulkana Pičinča (4784m). Povratak do gondole i spust do podnožja planine, zatim transfer do hotela u Kitu. Noćenje.

Dan 8

Doručak. Idemo do vrha Caiambe (5780m) Transfer do podnožja vulkana Caiambe. Usluga uključuje sve transfere, smeštaj u planinarskom domu, tri obroka dnevno, kompletnu tehničku opremu i 1 vodiča na svaka 2 člana naše grupe.

Dan 9

Ustajete u ponoć, a uspon počunje u 01:00. Po povratku kući sledi ručak, a zatim se spuštate do parkinga gde ćete biti prebačeni u Kito. Dolazak u hotel. Noćenje.

Dan 10

Doručak. Nakon penjanja na Caiambe, sledi opuštajući dan. Sa velikom raznolikošću ptica, Mindo Nambillo Cloud Forest Forest privlači ornitologe iz celog sveta. U Mindu možemo posetiti farmu leptira, farmu orhideja, pešačiti do vodopada i probati čokoladu i kafu lokalnog stanovništva. Svako ko želi može da iznajmi konja i prođe kroz malu školu jahanja u prelepoj prirodi. Popodne transfer do Kita. Noćenje.

Dan 11

Doručak.Transfer do Laguna Quilotoa.Obilazimo plavo-zeleno vulkansko kratersko jezero koje se nalazi u surovom andskom selu južno od Kita. Pešačimo do dva vidikovca na rubu kratera sa kojih gledamo jezero Quilotoa. Nakon obilaska jezera, provešćemo neko vrijeme u zanatskim radionicama u Tigui i La Victoria.Posetićemo dve zanatske radionice poznate po živopisnim slikama i grnčariji.Transfer za Banos.Smeštaj u hotelu. Noćenje.

Dan 12

Doručak. Toliko je mogućnosti za razne avanture u Banosu da ih je teško sve nabrojati: zip lajn, kanjoning, rafting, planinarenje, najluđa ljuljačka na svetu… Prvo obilazimo gradić Mačači, La Casa del Arbol i vodopad Đavolji kotao. Celodnevnu avanturu završavamo popodne kada krećemo za Kito. Dolazak u hotel. Noćenje.

Dan 13

Doručak. Obilazak grada. Transfer do aerodroma uveče. Let Kito – Bogota u 19:50. Dolazak u Bogotu. Noćenje.

Dan 14

Doručak. Transfer do aerodroma. Let Kito – Bogota. Dolazak u Bogotu. Slobodno vreme za obilazak grada i kupovinu suvenira. Uveče transfer do aerodroma. Odlazak.

Šta je uključeno u turu?

  avio prevoz na relaciji Bogota – Kito – Bogota
  sve aerodromske takse
  minibus transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Bogoti i Kitu
  autobuski prevoz na svim rutama u Kolumbiji i Ekvadoru
  -transferi minibusom aerodrom – hotel – aerodrom u Bogoti i Kitu
  gondola Kito – Pičinča – Kito
  smeštaj u hotelima 4* po programu u Bogoti i Kitu, u 1/2 sobama, BB
  smeštaj u planinarskim domovima tokom uspona na Caiambe & Chimborazo, FB
  smeštaj u hotelu sa 3* u Banošu, BB
  smeštaj u hotelu 3* El Cocui, FB
  uspon na Caiambe (5790m) i Chimborazo (6263m)
  uspon na El Cocui (4900m)
  kompletna tehnička oprema za sve uspone: uprtači, karabineri, dereze, cepin, šlem…
  Profesionalni vodič za svaka 2 člana tima / za sva tri vrha
  jednodnevni izlet u Pičinču (4784m) sa vodičem
  jednodnevni izleti u Mindo Nambilio, Kuilotoa & Banos sa vodičem
  sve ulaznice za nacionalne parkove
  UIAA vodič na usponu do programa
  sve dozvole i porezi u Kolumbiji i Ekvadoru

Šta nije uključeno u turu?

  viza za Kolumbiju i Ekvador / samo za zemlje kojima je potrebna viza
  Međunarodno zdravstveno osiguranje
  lični rashodi

  Važno: Moraćete da rezervišete svoje letove do i iz Bogote, putno osiguranje i pokrijete druge lične troškove (itd. pića, suveniri…).

FAQ

Datumi i Cene

Datumi

Dostupnost

Cena,

po osobi
1 на залихама - 355 2790 EURRezerviši

Slične ture koje vas mogu zanimati