Rezerviši

EST Porodična Avantura

Planina Tara, leto 2020.

Lokacija

Srbija

Dužina boravka

3D/2N

Mesto sastajanja

Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Veličina grupe

16

Težinski nivo

Umereno / U proseku očekujte oko 4-6h aktivnosti svakog dana, osim u dane kada je planiran odmor ili transfer. Nije potrebno tehnicko predznanje za aktivnosti, već samo pešačka kondicija. Preporučujemo hodanje sa trek štapovima.

Šta možete da iskusite?

Noć, hiljadu zvezda, odsjaj logorske vatre, zvuk noći, vi i vaše dete. Prepričavate doživljaje, sumirate utiske, spremate se za prvu noć u šatoru. Umorni ali zadovoljni, u iščekivanju sutrašnjeg dana, odlazite na počinak.

EST Adventure, vam predstavlja novi koncept avanture, 3-dnevni porodični boravak u prirodi sa mogućnošću kampovanja. Sa svojom decom, istražite, naučite i pre svega sjajno se provedite, uz tim iskusnih instruktora, najbolju opremu i kreativno osmišljene programe.

ŠTA ĆETE NAUČITI SA NAMA

Kako se postavlja šator, kamp, bira najbolje mesto za dugo i udobno spavanje. Kako se pali vatra, bez papira i upaljača. Naučićete da prepoznajete biljke, drveće, životinje. Vi i vaše dete, proći ćete kroz edukativne igre koje smo pripremili za vas. Upoznajte se sa mapom i kompasom, kako da se orijentišete u prirodi, i ne izgubite. Odvojićemo se od računara i telefona i pričaćemo priče, slušati prirodu.

SMEŠTAJ

Možete birati 2 vrste smeštaja. Obezbedili smo smeštaj u 1/2, 1/3  i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom u hotelu Beli Bor, ili kampovanje pored smeštaja na širokoj livadi u neposrednoj blizini hotela. EST Adventure obezbeđuje šator i podlošku, dok je neophodno da obezbedite vreću ili pokrivače.

ISHRANA

Takođe, obezbedili smo i ishranu za vas i vašu porodicu u vidu punog pansiona u hotelu Beli Bor.

Itinerer

Otvori sve

Dan 1

Dolazak do 20.00h do hotela Beli Bor na Tari. Po dolasku sledi večera do 20.30h, potom vas smeštamo u šatore ili sobe (po vašem izboru) i naši vodiči će vam prezentovati plan svih aktivnosti (20.30 – 21.00h). Noćenje.

Dan 2

Za subotu su predviđene brojne aktivnosti, tako da je potrebno probuditi se između 07.00 i 07.30h, i odraditi jutarnju gimnastiku. Doručak je planiran između  08.00 – 08.30h.

Od 08.40 – 10.00h priprema za kajak avanturu: vožnja do Zaovinskog jezera sopstvenim prevozom, kratak kurs o pravilnom korišćenju kajaka, oblačenje odela, mere bezbednosti, i finalna priprema kajaka za vožnju na Zaovinskom jezeru, jednom od najlepših jezera u Srbiji. Svi učesnici dobijaju prsluk. Kajaci su dvosedi, apsolutno stabilni i laki za upravljanje. Nakon toga, avantura je pred nama. Vožnja kajaka po jezeru predviđena je od 10.00 do 12.30h.

Po završetku kajak avanture, presvlačimo se i pakujemo opremu (12.30 – 13.00h). Potom pravimo mali predah i priliku za kafu sa najlepšim pogledom u restoranu „Tarsko jezero“, od 13.00 – 13.30h. Od 13.30 – 14.15h vraćamo se nazad do našeg kampa, blizu hotela Beli Bor.

Sledi zaslužena pauza za ručak od 14,30 – 15.00h i potom kratak predah, pred nastavak aktiuvnosti, od 15.45h. Nakon pauze upoznajete se sa osnovama preživljavanja u prirodi: postavljanje logora, šatora, paljenje vatre kresivom, korišćenje mapa i kompas, orjentaciju na terenu, obuka rukovanju lukom i strelom, izrada u prirodi luka i strele, koplja, mini škola lekovitog bilja, do 17:20h.

Potom sledi priprema i prevoženje do vidikovca gde ćemo imati pešačku turu (vožnja do 15min, maksimalna dužina ture u jednom smeru do dva kilometra). Tura podrazumeva obilazak i posetu ergeli konja, vidikovcu Crnjeskovo i manastirskim stanovima (jedina pravoslavna crkva koja se nalazi na prvom spratu – metoh manastira Rača).

Ovde učimo o orijentaciji u prostoru i o osnovama topografije, kroz praktičnu nastavu, do 19.40h. Nakon toga večera od 20.00h – 20:30h i nastavak druženja.

Dan 3

I u nedelju se budimo rano, između 07.00 i 07.30h, a nakon jutarnje gimnastike sledi doručak od 08.00 do 08.30h.

Kratak predah i potom predavanje o planinarskoj i alpinističkoj opremi i čvorologiji, naš kratak kurs pod nazivom „Svet planinarstva“, od 08.30 – 09.30h.

Potom od 09.45 – 13.30h organizujemo nadaleko čuvene Tarske igre, sa takmičenjem u orijentiringu, i velikom potragom za skrivenim blagom.

Nakon toga sledi pauza i odmor pred ručak, od 13.30 – 14.00h. A od 14.00 do 15.00h, klopamo i dodeljujemo diplome za najbolje takmičare.

Na kraju, pakovanje kampa, zajednička fotografija i pozdrav Tari do narednog viđenja.

Šta je uključeno u turu?

  Smeštaj u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom ili šatorima (EST obezbeđuje šatore i podmetače)
  Ishrana / dva puna pansiona
  Sva oprema za aktivnosti (kajak, prsluk, kratka neoprenska odela, vesla, kompase, mape, kresiva za vatru, takmičarski luk i strele, mete, itd.)
  Licencirani UIAA vodiči

Šta nije uključeno u turu?

  Prevoz do Tare
  Osiguranje
  Piće

FAQ

Datumi i Cene

Datumi

Dostupnost

Cena,

po osobi

Slične ture koje vas mogu zanimati