Rezerviši

Anapurna Trek

Trek do Anapurna Base kampa

Lokacija

Nepal

Dužina boravka

12D/11N

Mesto sastajanja

Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Veličina grupe

15

Težinski nivo

Izazovno / Potrebno je prethodno iskustvo u planinarenju na vrhove iznad 2000m u letnjim i zimskim uslovima. U proseku očekujte oko 6-8h aktivnosti svakog dana, osim u dane kada je planiran odmor, aklimatizacija ili transfer. Nije potrebno tehnicko predznanje za aktivnosti, već samo pešačka kondicija. Preporučujemo hodanje sa trek štapovima.

Šta možete da iskusite?

Ovo je najpopularnija destinacija u Nepalu. Odlikuje je raznolikost ljudi, bogata kultura, prelepi pejzaži i priroda. Put nas vodi severozapadno od jezera Pokhara drevnim putem do Tibeta, dok usput prelazimo glečere, kanjone i snažne vodopade. Prateći ledenu glečersku reku nailazimo na Tatopani, termalno vrelo čija voda dostiže temperaturu od 40 stepeni! Zaista je jedinstveno iskustvo kupati se u bazenima sa pogledom na vrhove Himalaja. Iz baznog kampa Anapurna možete izbliza uživati u pogledu na vrhove Annapurna I i Annapurna Machapuchare. Naš krajnji cilj je svetilište koje se nalazi na nadmorskoj visini od 4200 metara, što je ujedno i maksimalna visina koju ćemo na ovom putovanju dostići.

Lokalno stanovništvo je cenilo Annapurna svetilište kao duhovno utočište mnogo pre nego što su trekeri saznali za njega. Prirodni amfiteatar okružen vrhovima Annapurna South (7219m), Annapurna I (8091m), Varashikar (7847m), Gangapurna (7485m) i Machapuchare (6993m) koristi se kao bazni kamp za ekspedicije, a takođe je i omiljeno odredište za zaljubljenike u planinarenje. Polazeći od Pokhare, popećemo se do Naudande (1463m) i odatle do baznog kampa Anapurna ćemo postepeno povećavati nadmorsku visinu. U ovoj oblasti živi Gurung stanovništvo, pa će nas upoznati sa svojim bogatim kulturnim nasleđem kroz pesmu i ples. Dok budete obilazili autentična sela, upoznaćete divne ljude, njihovu kulturu i religiju – budizam, a istovremeno ćete biti fascinirani i očarani bogatom vegetacijom koje ima i na nadmorskoj visini od 4000 metara.

Itinerer

Otvori sve

Dan 1

Sastanak u Katmanduu. Obilazak grada sa svojim vodičem. Sviambhunath Stupa i budistički hram majmuna. Hram se nalazi na brdu sa prekrasnim pogledom na pejzaž doline Katmandu. Ručak u hotelu. Izlet u Thamel, skromni gradić koji predstavlja zanimljiv centar turističkog regiona. Večera.

Dan 2

Doručak. Transfer do aerodroma Katmandu. Avionom idemo do jezera Pokhara. Jezero se nalazi na dnu svetog vrha Machapuchare (ime znači „riblji rep“ – i zaista, tako izgleda). U blizini se nalazi veliki broj budističkih manastira i tibetanskih izbegličkih kampova.

Dolazak u Pokharu, mali grad u blizini istoimenog jezera. Transfer do hotela & smeštaj. Obilazak grada uveče: šetnja pored jezera, opuštanje u oazi mira, kupovina u autentičnim etno prodavnicama… Večera. Ljubitelji dobre muzike mogu da uživaju u zvucima koji dolaze iz mnogih klubova širom grada.
Show less

Dan 3

Nakon doručka, autobus nas vodi do Naiapula, gde se prebacujemo u džipove 4×4, a narednih sat vremena vozimo se rekom Modi Khola. Da ne bismo ceo dan proveli u vožnji, pešačićemo tri sata do sela Jhinu Danda (1700m). Smeštaj u lođu. Popodne svako može da se kupa u termalnim izvorima. Večera. Noćenje. Ukupno pešačenje oko tri sata.

Dan 4

Posle doručka pešačenje do Jhinu Danda (1700m) – Čomrong (2170m). Nakon prolaska kroz šume bambusa i rododendrona, pogled na sveti vrh Machpuchara (6993m) ostaviće bez daha. Ručak. Popodnevni odmor. Večera. Noćenje. Ukupno hodanje oko tri do četiri sata.

Dan 5

Posle doručka, polazak na pešačenje Čomrong (2170m) – Dobhan (2600m). Spuštamo se do mini hidroelektrane i prelazimo preko visećeg mosta i potom krećemo u uspon do sela Sinuva. Nakon toga, put nas vodi kroz guste šume kroz selo Bambus do našeg doma u selu Dobhan. Popodnevni odmor. Ukupno hodanje oko 5 sati.
Show less

Dan 6

Doručak. Planinarska staza Dobhan (2600m) – Deurali (3230m). Šetnja duž reke Modi Khola i prolazak pored pećine Hinku. Smeštaj u lođu. Ručak. Večera. Noćenje. Ukupno pešačenje oko tri sata.

Dan 7

Doručak. Odlazak do baznog kampa Anapurna (4200m). Dolazak u ABC. Ručak. Posle ručka obilazak južnog glečera Anapurne. Večera. Noćenje. Ukupno hodanje oko četiri sata.

Dan 8

Doručak. Obilazak budističkog svetilišta u baznom kampu Anapurna. Obilazak čortena podignutih u čast nastradalih penjača. Vratite se u Dobhan. Večera. Noćenje. Ukupno hodanje oko pet sati.

Dan 9

Posle doručka krećemo u pešačenje, Dobhan (2600m) – Čomrong (2180m). Silazak do sela Čomrong, staza kojom smo već prošli. Smeštaj u hotel. Ručak. Uveče prilika za učešće u jedinstvenom etno programu sa meštanima. Večera. Noćenje. Ukupno hodanje oko četiri sata.

Dan 10

Da, doručak. Pešačenje do Jhinu Danda (1700m), a zatim nakon pauze nastavljamo put do sela Sivai. Tamo ćemo sačekati 4×4 Land Rover da nas odveze u Najapul. Transfer do Pokhare. Smeštaj u hotelu. Slobodno popodne. Večera. Noćenje. Ukupno hodanje oko četiri sata.

Dan 11

Ponovo doručak. Posle ćemo se spakovati i uzeti avion za let iz Pokhare za Katmandu. Ručak pored reke Trišuli. Dolazak u Katmandu i smeštaj u naš smeštaj. Večera. Noćenje.

Dan 12

Doručak. Transfer do aerodroma Katmandu da stignete na let kući.

Šta je uključeno u turu?

  Transferi minibusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
  Avio karte i takse Katmandu – Pokhara – Katmandu
  Pokhara – Naiapul – Pokhara minibus
  Landrover 4×4 transfer Naiapul – Sivai – Naiapul
  Smeštaj u hotelu 3* u Katmanduu na bazi BB u sobama 1/2.
  Smeštaj u hotel sa 3* u Pokhari na bazi BB u sobama 1/2.
  Smeštaj u ložama na Himalajima, pun pansion.
  UIAA trek vodič kroz program
  Portiri po programu
  TIMS dozvola
  Naknada za nacionalni park Anapurna
  Svečana večera na kraju naše turneje

Šta nije uključeno u turu?

  Avio karte sa svim taksama za/iz Katmandua
  Ulazna viza za Nepal / 30 dolara
  Ručak i večera u Katmanduu i Pokhari / do 10 dolara po obroku
  Međunarodno zdravstveno osiguranje
  Lični troškovi tokom putovanja

  Moraćete da rezervišete svoje letove za i iz Katmandua, putno osiguranje i pokrijete druge lične troškove (itd. pića, suveniri…).

FAQ

Datumi i Cene

Datumi

Dostupnost

Cena,

po osobi
04/04/2024 2 на залихама - 303 2190 EURRezerviši

Slične ture koje vas mogu zanimati